Expert dezvoltare durabilă, o ocupație pentru viitor

Autoritatea Națională pentru Calificări a decis în 25.02.2021 aprobarea standardului ocupațional „expert dezvoltare durabilă”, elaborat în cadrul proiectului ”România durabilă”.

Expertul în dezvoltare durabilă va avea un rol esențial în instituțiile publice, acționând pe termen mediu și lung ca un agent al schimbării de paradigmă în construcția proiectelor, politicilor publice, programelor și strategiilor aferente activității specifice administrației publice centrale și locale. În acest sens, expertul va dezvolta, implementa, verifica și promova la nivelul fiecărei autorități unde își va desfășura activitatea obiectivele de dezvoltare durabilă prevăzute în Strategia 2030, adaptate la specificul competențelor respectivei autorități.

Conform acestui standardul ocupațional se pot organiza programe postuniversitare de perfecţionare care vor conduce la dobândirea cunoştinţelor și dezvoltarea aptitudinilor, abilităţilor sau competenţelor profesionale ale persoanelor care deţine deja o calificare universitară, prin noi rezultate ale învăţării în domeniul dezvoltării durabile.

Cu ocazia aprobării ANC, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a organizat online, în 16 martie 2021, evenimentul „Expert dezvoltare durabilă, o ocupație pentru viitor”. Videoconferința a adus împreună peste 150 de reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului universitar, de afaceri și societatea civilă.

Agenda evenimentului

Înregistrarea evenimentului

Standard ocupațional

Film de prezentare

Q&A