Conferința de închidere a proiectului

Departamentul de Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României, în colaborare cu Institutul Național de Statistică și Asociația Regională pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului vă invită să participați la conferința de închidere a proiectului „România durabilă – Dezvoltarea cadrului strategic și instituțional pentru implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030” („România Durabilă – Dezvoltarea cadrului strategic și instituțional pentru implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Durabilă a României 2030”) – SIPOCA 613/127545, cofinanțată de Fondul Social European prin Capacitatea Administrativă Programul Operațional. Evenimentul are loc pe 8 decembrie 2022

Evenimentul va servi ca o platformă de mare calitate profesională, oferind oportunități de dialog aprofundat, schimb de experiențe și potențialul de a extinde colaborările noastre actuale. Acest lucru va fi realizat prin implicarea autorităților publice, reprezentanților guvernului, oamenilor de știință, reprezentanților sectorului privat, specialiștilor și practicienilor care sunt fie implicați fie interesați în sprijinirea promovării și implementării proiectului.

REZULTATELE PROIECTULUI

Obiectivul principal al conferinței este diseminarea rezultatelor proiectului „România Durabilă”, care este în derulare din 2019. În ultimii patru ani s-au înregistrat progrese semnificative în implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030 (SNDDR 2030). Vom împărtăși cele mai bune practici, lecții învățate și principalele rezultate obținute în implementare:

  • Planul de acțiuni, conceput ca un instrument eficient de implementare și monitorizarea SNDDR 2030;
  • Stabilirea cadrului instituțional pentru coordonarea implementării SNDDR 203;.
  • Identificarea indicatorilor naționali de dezvoltare durabilă;
  • Crearea unei platforme online care agregă indicatorii naționali și europeni privind dezvoltarea durabilă;
  • Codul Român al Sustenabilității, care se concentrează pe transparența progresului companiilor în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD);
  • Formarea de a 150 de experți în dezvoltare durabilă

Una dintre componentele importante ale proiectului este sustenabilitatea. Realizarea unui proiect cu finanțare europeană reprezintă nu doar un succes momentan, ci și un angajament ferm față de principiile durabilității și responsabilității. . Prezentările experților străini în cadrul conferinței de închidere subliniază și modul în care acesta servește drept model pentru inițiative similare la nivel internațional, evidențiind importanța colaborării și schimbului de bune practici pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Astfel, proiectul nu doar a înregistrat succesul în termeni de rezultate imediate, ci și a creat o platformă solidă pentru dezvoltarea viitoare într-un mod sustenabil și responsabil.

PREZENTARE SPEAKERI STRĂINI

Sven Gentner este șeful unității pentru raportare corporativă, audit și agenții de evaluare a creditelor în cadrul Direcției Generale pentru Stabilitate Financiară, Servicii Financiare și Uniunea Piețelor de Capital a Comisiei Europene.

Sven s-a alăturat Comisiei Europene în 2004 și a ocupat diverse poziții în sediul său central din Bruxelles și în străinătate. Între 2004 și 2006, a fost responsabil pentru coordonarea Dialogului Reglementării Piețelor Financiare UE-SUA, în 2006 a fost membru al biroului privat (cabinetului) al Comisarului responsabil pentru Piața Internă, iar între 2007 și 2011 a fost asistent executiv al directorului general al Direcției Generale pentru Piața Internă și Servicii cu responsabilitate specială pentru serviciile financiare. În 2011 a fost detașat la Comisia Uniunii Africane din Addis Ababa pentru a consilia CUA în construirea unei piețe interne africane. Între 2012 și 2013 a fost șeful unității pentru resurse umane și planificare în cadrul DG Piața Internă și Servicii. Între 2013 și 2015, Sven a fost consilier în Secțiunea Afaceri Economice și Financiare a Delegației Uniunii Europene în Statele Unite. S-a ocupat de problemele reglementare UE-SUA și de negocierile TTIP în domeniul serviciilor financiare. Între 2015 și 2021 a condus unitatea DG FISMA responsabilă cu gestionarea activelor.

Sven și-a început cariera profesională în sectorul privat, lucrând pentru o companie de asigurări și deține diplome de master în economie de la Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt și Universitatea din York, Marea Britanie.